SHE

currently addicted to ice-cream mcD strawberry bile takde mood. sila belanja saya klu saya sedang sedeh. hehe. =D

underline italic bold
berSOSEH-SOSEH
shhhhhhhh!!!!


archives
gone with the wind

January 2008 February 2008 March 2008 April 2008 May 2008 June 2008 July 2008 August 2008 September 2008 October 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 March 2009 April 2009 May 2009 June 2009 July 2009 August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 October 2010 November 2010 February 2011 March 2011 May 2011 July 2011 August 2011 October 2011 January 2012 February 2012 October 2012 November 2012 December 2012 January 2013 February 2013 April 2013 October 2014 December 2014 May 2015
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


CREDITs
take a bow

Designer
Colours / Headers
Icon
♥SHE.HER and ME♥

i blow away.
Tuesday, April 28, 2009
aku tengah risau.
gile punye risau.
tak tahu la ape nasib lepas nieh.

gile RISAUUUU.



(back to the top.)


ends at Tuesday, April 28, 2009


Tuesday, April 28, 2009
2 comments | back to top

to my dearest friend.
Sunday, April 26, 2009
*birthday GIRL okeh?*


HAPPY BIRTHDAY dear
may getting younger everyDAY.
hehe.
sempena dengan itu berjalan-jalan la kami
jumpe zetty dan shapa jugak.
zetty dah dkt 9tahun tak jumpe
duduk satu kl jugak
tapi jumpenye tidak.
zetty nampak tinggi melebihi yang biase kami perasan.
.
.

.
.
*cik shapa*

dan aktiviti hari nieh penuh sampai ke petang.
tak sangka sungguh memenatkan.
.
.
.
.


p/s= terserempak dengan one jugak.



(back to the top.)


ends at Sunday, April 26, 2009


Sunday, April 26, 2009
3 comments | back to top

bad day.
Thursday, April 23, 2009
hari nieh aku pegi site.
install receiver.
and for the first time aku rase benci gile pegi site
lepas tuh hari nieh sangat bengong jugak

kenape hari ini adalah bengong?

let's do a long list.

1. kerja pertama for preparation untuk ke site
adalah mounted kan transformer.
gile rase nak menangis.
tangan aku mengigil-gigil lebey teruk dari parkinson.
reason tangan aku macam tuh
sebab dealing dengan benda kecik
dekat sejam aku sibuk dengan benda tuh
kalau tak jadi parkinson rasenye 5 - 10 minutes dah siap.
bengang!!

2. siap proses mengigil.
manager aku datang
sembang-sembang tanye preparation
ter"drag" jugak yet sum dalam conversation
dan tanpa semena-mena
kerongsang tudung aku tercabut.
haha.
terus aku buang kerongsang dan mengantikan dengan yang lain.
*tak loyal langsung dengan tuan die*
nasib manager aku buat muke seposen
die buat bodo je
tak tahu la yet sum nampak ke tak
kalau nampak sah-sah die gelak dalam hati.
hampeh je.

3. lepas tuh aku pun meminta kebenaran
untuk rehat awal
sebab securiforce (site yang aku patut pegi) tuh sibuk pulak
*securiforce adalah ini*
nak meet aku tepat jam 2.00
aku baru ingat nak pegi lambat.
tak pasal-pasal aku kena rehat rushing-rushing.
tak best.

4. dalam proses aku nak keluar pintu office
tangan aku pulak tersepit pintu.
sakit gile weh.
bengang jugak.
tengok. dah berape kejadian
entah hape-hape.

5. aku pun merehatkan diri dalam setengah jam.
dan tunaikan sembahyang dalam waktu termampu.
dan lepas tuh terus lari-lari ke parking.
amik kereta dan terus pegi

6. aku sampai lambat sikit
tak sangat la
5minit je pun lambat.
sampai-sampai aku realise
satu benda dah TERTINGGAL
cable comm port ( female vs female) tertinggal
gile senget.
mane aku nak cari
female-female dah la susah nak cari

7. aku mintak dkt staf securiforce
tapi diorang kasik aku cable comm (male vs female)
itu je yang ada.
so aku abaikan je la
dalam otak aku nak gune usb je la.
mane tahu di akhir cerite tuhan bagi petunjuk.
hehe

8. dalam masa installation
tetibe dengan tak semena-mena
aku terpotong wayar telefon
yang tak sepatutnye aku potong.
aish.
macam nak gile aku sedapkan hati.
lepas satu-satu.

9. aku try buat cable comm port sendiri
sebab nampak sangatlah aku malas nak pegi due tige kali.

aku potong diorang punye cable (male-female)
untuk jadikan (female-female)
tapi tak jadi pulak.
aku rase aku tersalah link kan kot.
tapi aku terpikir aku salah pun saat tibe dekat rumah.
sah-sah la esok aku kena pegi lagi.
ceit.

10. aku balik rumah dengan tak tenteram
aku rase aku tak buat good enuf.
.
.
aku nak tidur pun dah tak boleh.
dan esok aku kena pegi summit hotel
presentation untuk CHUBB.
pukul 8 dkt the summit hotel.
*macam gile je*
takkan aku nak kuar umah pukul 6.40 kot?
aish.



adakah aku sedang emo dengan kerja?
aku tak sepatutnye jadi tensen dengan kerja kan?.
haha.
berangan la.
mane ade orang gembire je sepanjang mase.




(back to the top.)


ends at Thursday, April 23, 2009


Thursday, April 23, 2009
4 comments | back to top

when you're here
Sunday, April 19, 2009

semalam aku tengok QUE berlakon
ingat tak suke die dah
tapi aku rase macam menjerit-jerit
dalam hati tengok die dalam TV
plus aku rase die ikat rambut sangat menawan
jadi nampak sangat lah
aku masih SUKEkan die.
haha.

tapi aku tak tengok pun
citer CINTA untuk AIN
so takde la aku gile meroyan sangat
sebab citer QUE pun kadang-kadang
je aku nampak

untuk
Tengku Iskhan Shah Tengku Haidar

saye paham kamu sayang LINDA jasmin
tapi adalah lebey baik kamu simpankan
perkataan sayang dirumah
saye takut orang terMELUAT pulak dengan kamu.
tapi saye okey je.
saye paham kamu sayang die.
hehe




(back to the top.)


ends at Sunday, April 19, 2009


Sunday, April 19, 2009
4 comments | back to top

because i know.
BECAUSE I KNOW THINGS.

aku ade sorang kawan.
mungkin die anggap aku lebey kepada adik die
die sangat caring
sampai dulu aku sendiri rase bersalah
kerana menganggap die biase-biase saja
tapi akhirnye aku berjaya memujuk hati aku
untuk same-same menganggap die sebahagian dari hidup aku jugak
jadi bile sudah begitu
haruslah aku meng"take care" kan die jugak
jadi kalau aku mengetahui perkara
yang akan merosakan hidup die dimasa hadapan
haruslah aku memberitahu die
secara halus maksudnye secara baik-baik
agar die memahami sesuatu itu amat buruk bagiNYE.

tapi kadang-kadang sumenye adalah diluar jangkaan
die dengar cakap aku
tapi bile ade orang cucuk-cucuk hati die
die mule goyah balik
plus die telah mencampurkan hidup aku jugak
dan seharusnye aku marah bile begitu
jadi aku amik keputusan
biarlah die merasai kesakitan
mungkin nanti baru die sedar bahawa
ape yang aku katakan benar-benar belaka
dan semalam die mengadu menyesal
menyesal tidak mendengar kata-kata aku.
tapi apelah aku boleh buat selain hanya mendengar.

untuk DIE.

tak mungkin lah aku membuat cerita
hanya untuk die merana
tak mungkin lah~
walaupun kerana cerita itu
aku sendiri kehilangan seorang lagi kawan yang biase.




(back to the top.)


ends at Sunday, April 19, 2009


Sunday, April 19, 2009
0 comments | back to top

surat cinta untuk kamu.
Saturday, April 18, 2009
untuk one in a million semalam
saye tak puas hati
kenape AMYLEA pulak kena kuar.
bagila sape-sape yang takde talent sangat kuar
talent yang tiap2 minggu same je
ape yang lain pun entah la.
kurang-kurang AMYLEA banyak jugak perubahan
aish, tak aci la camnih.

untuk AMYLEA,

saye suke kamu jugak.
SELAMAT BERJAYA.
*peace*

untuk TOMOK pulak



saye rase awak makin menarik sekarang
cara awak nyanyi.
cara awak joget-joget comel
cara awak dengan audience
awak pandai jugak la sekarang.
dulu kalau saye cakap saye suke awak
saye sendiri malu nak hidup.
tapi sekarang rasenye sumenye dah berubah
penyampaian awak makin bagus.
cara awak pun saye suke
awak tak berlagak dan lebey2 pun.
tapi mungkin dulu saye tak suke awak
sebab awak dalam bank opps band budak2 itu.
mungkinlah. entahlah
akhir kata
SAYE HARAP AWAK BERJAYA
* gaya jerit bagi semangat*

.
.
.
p/s= rabu lepas saye amek cuti. sbb malas. malas nak keja. benci dekat INN****** jugak. sebab tuh apply cuti. hari rabu sempat jugak pegi swim. nak beli kolam renang rase. haha.
.
.
p/s2= yeye dah tahu. die ade gf dah. yeye.




(back to the top.)


ends at Saturday, April 18, 2009


Saturday, April 18, 2009
5 comments | back to top

mood of the day
Friday, April 10, 2009
customer ngokngek INN****** tuh
call lagi tadi.
annoying gile.
rude gile.
agaknye on earth nieh die ketua kot
siot je

anyway everyone keluar dan dibelanje
tak aci meninggalkan pekerja paling rajin nieh.
ah, lagipun ape kisah.
bolehlah tutup mate time lunch.
minggu nieh gile tension
mahu rase nak bunuh sume orang.
tapi hari nieh sedaya upaya saye cube
cakap macam tak nak cakap
kang terCAKAP ramai hilang mood pulak.
rase nak amek leave jugak ari isnin.
saye sedang merase kemalasan datang kerja..

lagi sempat pulak cari soundtrack TALENTIME
oh, rupenye en.AIZAT yang nyanyi.
mane nak tau.
ingat budak mukhsin yang nyanyi.
gile tersalah tafsir.
nah, saye share mane nak download.
gile BEST. feewwit.

I GO - AIZAT
download sini

JUST ONE BOY - AIZAT
download sini

ANGEL - ATILIA
download sini

PERGI - AIZAT
download sini

so thanx la kepada deenasour terbaek
sebab tak semena-mena saye dapat
mengdownload dengan jayanye.




(back to the top.)


ends at Friday, April 10, 2009


Friday, April 10, 2009
3 comments | back to top

sakit hati weh.
Thursday, April 9, 2009
rase macam emosi tak stabil pulak hari nieh
entah tibe-tibe kena marah pulak
pastu bile turun tingkat 3
nampak pulak muke TIGE BELAS.
sangat mengannoying kan aku.
dengan buat pekakNYE aku buat tak layan je.
sakit hati je weh.

lagi satu emosi aku memang menyakitkan hari nieh.
disebabkan itu
aku nak stay dekat office
nanti aaron nak balik.
baru aku balik.
sakit hati weh
oppps.
okehlah sebelum gunung meledak.



p/s= datang tak bagitahu. padan muke.


(back to the top.)


ends at Thursday, April 09, 2009


Thursday, April 09, 2009
2 comments | back to top

tadaaa
Sunday, April 5, 2009
TADAAA.
sessi kawan aku memotong rambut
berjaya dengan jayanye.
tapi sebagai boyfriend teman yang setia
aku tunggu selama 4 jam
sambil membaca majalah-majalah cine gossip artis
boleh la jugak aku gossip
sambil kawan aku focus pada rambut die.

kawan aku nie sebenarnye rase ngeri
takut-takut lain pulak rambut die jadi
tapi lucky rambut die jadi dengan ELOKnye.
aku pun teruje tengok rambut die.
aptah lagi die, lagilah teruje

*sessi menakutkan bermule*
.
.

kawan aku kasik amoi cine nieh je pegang rambut die.
reason aku pun tak paham sangat.
laki cine owner kedai pun confuse jugak
tapi die buat-buat paham
customer kate die
.
.
and NOW the result.
aku lupe pulak nak tangkap gambar
waktu keluar kedai
lagipun aku penat menunggu
walaupun begitu aku suke jugak menunggu
sebab aku jugak yang buat choice untuk menunggu 4jam
nasib ade gossip-gossip yang boleh aku baca
haha
.
.
.
jadinye tamat lah riwayat rambut kawan aku yang panjang
tinggal la pendek dan cute.
sebagai meneman kawan aku potong rambut
jadinye rancangan ONE in a million
tak dapat la aku tengok
so, aku tak dapat tahu sape yang terkeluar.
sape eh?
aku malas nak google cari
macam aku desperate pulak nak tahu.
esok saje la aku tengok ONLINE dekat 8tv.
tapi aku ingat nine kuar kot.
haha
*saje la nak predict die.*

THEN,
semalam pulak aku dan kawan
tengok due citer sekaligus
aku rase dah takde masa
nak tengok di lain waktu
jadi aku jadikan tengok dalam satu hari.
first tengok TALENTIME
quiet GOOD la
suke jugak tengok budak yang berlakon mukhsin tuh
*opps name betul aku tak ingat*
jadinye aku panggil die MUKHSIN saja.
watak die buat aku malu dengan wayang
sebab tanpa semena-mena paip aku pecah pulak
plus aku rase suara die agak SWEET
*betulkan suare die? aku agak aje*
* aku dah rase nak cari lagu die nyanyi*


Lepas tuh aku dan kawan tengok
THE CONFESSIONS of SHOPAHOLIC
aku suke jugak.
plus aku gelak gile punye
tapi untuk certain-certain babak je la.
lepas nieh nak cari dvd die pulak
boleh aku tengok sambil melayan perasaan sedey ngada-ngada.
tapi lepas melayan confession of shoppaholic
aku pulak sibuk berbelanja sakan
membeli-belah
*tak amik advice langsung nafsu aku nieh.*
.
.
.
*aku bukanlah jakun sangat nak amek pic dalam wayang. tapi saje mengada.*
.
.

p/s= dah lame rase nak tengok cinta untuk AIN lakonan bekas bf QUE haidar.
tapi tak tengok-tengok lagi. takut aku tengok jatuh cinta pulak. haha
tahniah jugak kepada die kerana bakal menjadi AYAH.
tahniah bekas BF QUE.



(back to the top.)


ends at Sunday, April 05, 2009


Sunday, April 05, 2009
7 comments | back to top