SHE

currently addicted to ice-cream mcD strawberry bile takde mood. sila belanja saya klu saya sedang sedeh. hehe. =D

underline italic bold
berSOSEH-SOSEH
shhhhhhhh!!!!


archives
gone with the wind

January 2008 February 2008 March 2008 April 2008 May 2008 June 2008 July 2008 August 2008 September 2008 October 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 March 2009 April 2009 May 2009 June 2009 July 2009 August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 October 2010 November 2010 February 2011 March 2011 May 2011 July 2011 August 2011 October 2011 January 2012 February 2012 October 2012 November 2012 December 2012 January 2013 February 2013 April 2013 October 2014 December 2014 May 2015
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


CREDITs
take a bow

Designer
Colours / Headers
Icon
♥SHE.HER and ME♥

saye yang mude.
Thursday, October 30, 2008


*untuk mak. saye beli bunye nieh dicameron~*

disebabkan saye sangat busy
2,3 hari nieh
terlupe sudah nak tulis pasal my mom
besday beliau kelmarin
28.10.**
happy besday

-i love you more than i love myself.-
.
.
balik ke hari nieh
today is my BESDAY
30.10.**

kawan saye kate umur saye baru 20
jadi tibe-tibe rase mude kan.
HAPPY BESDAY to saye
tapi hari kerja saye paling tensen hari nieh
hari besday pun kena kerja tensen-tensen
.
.
disebabkan semua office mate saye tak tahu
hari nih besday saye
takde la adegan belanje saye hari nie
esok mungkin
*yuhoo. esok diorang nak belanje*
jadi saye telah menyinggah dunkin donat sempena
menyambut besday saye sorang-sorang
oh saye tipu
sebenarnye saye singgah sebab perut saye sibuk bunyi-bunyi

.
.
*gambar nieh saye amik waktu tengah driving. sebab tuh cam tak betul je kedudukannye.*
.
.
oh lagi satu
saye kongsi besday dengan best friend saye
tapi rasenye malam nieh die sambut
dengan someone
special agaknye someone itu
muahaha.
*main-main*
.
.

.
dan cik dayana telah kasik satu invitation
yey

this week nampaknye banyaklah aktiviti saye.

*dari linda and dayana.*


p/s= thanx untuk sume wish, present and everything.



(back to the top.)


ends at Thursday, October 30, 2008


Thursday, October 30, 2008
4 comments | back to top

saye sayang kamu~
Monday, October 27, 2008
jumaat lepas habes je keja
terus balik PENANG
tapi memang silap la kan
jamm mengalahkan balik kerja
sampai behrang dalam pukul 8 lebey
walhal dalam pukul 6 dah kuar rumah
penat betul~
.
.
hari sabtu sempat jumpe
cik dayah
*patung voodoo*
budak kechik
tapi part yang paling best jumpe ADU

*bagi sape-sape yang tak tahu. ADU adalah no plat kereta.
dulu waktu first year selalu naik ADU.
mane-mane pun naik ADU
jarang naik kereta lain.
dah akhir-akhir baru naik keta lain.
eh terpanjang pulak keterangan. back to topic.*


i miss everything
saye rindu jalan-jalan lepas kelas
rindu lepak kedai mamak
rindu pillow talk
rindu sumenye.

so sabtu malam sempat tidur rumah cik MUN
malam tuh sempat borak-borak
walhal penat seharian tuhan saje yang tahu
punye la rancang nak buat ape the next day
tapi idea tak datang-datang
nak pegi cameron
tapi ade sebab tak boleh nak pegi
so kena pikir tempat lain
last-last pukul 4 lebey camtuh tertidur sendiri
tanpa sempat decide place mane nak lepak hari ahad.

bangun je hari ahad
kitaorang decide nak pegi jugak cameron
sambil pujuk sorang budak nie
dan die pun telah setuju.
tapi waktu tuh dah lambat
dah dekat pukul 10
siap-siap dekat pukul 12 lebey baru kitaorang kuar dari penang
memang rushing la kan
dah la malam ahad saye ade janji ngan family
.
.
* bukak nieh kalau nak tengok entry lepas pasal cameron*
.
.
walaupun pegi cameron dah berpuluh kali
tapi kitaorang suke jugak nak lepak cameron
taktahu la ape sebab
tapi mungkin sebab cameron jauh
cam best je kan
cameron sejuk
cam best jugak
pegi cameron pun dah tak tahu nak beli ape
tapi tetap rase cameron best pegi lepak-lepak
.
.
*biasela pegi cameron mane bleh tak minum tea*
.

* we r always bestestfriendever.*
.
lepas je minum tea
terusla meneruskan perjalanan
tapi jamm la pulak
dah la rushing-rushing
ape la ramai-ramai pegi cameron hari ahad buat ape
hehe
.
*traffic jammed. ingat waktu pegi keja je jamm. *
.

nih lagi satu benda mesti buat bile pegi
makan ice cream
tapi skang harge sume dah naik.
agak mahal tapi tak sesedap mane
kedai yang selalu kitaorang makan
lagi sedap
selalu kitaorang makan dekat kasi manis
kali nieh tibe-tibe makan dekat raju's farm pulak
tak sesedap kasi manis
band raju's farm punye kedai
haha
.
*cik MUN. *
.

* cik muda fatin liyana. cik anis mariana*
.
.
dah rindu korang balik dah
nanti la kite jumpe lagi
hehe

babes, korang rindu la aku jugak
haha
.
.
p/s= tibe-tibe umah nenet saye ade internet la pulak kan. terpakse la gune kemudahan. hikhik.



(back to the top.)


ends at Monday, October 27, 2008


Monday, October 27, 2008
10 comments | back to top

manje?
Thursday, October 23, 2008
tibe-tibe terbangun awal hari nieh
so saje la saye menyibuk dekat sinieh kan.
okeh saye tahu dah
kenape jalan depan umah saye selalu jamm
selalu stuck dekat situ dekat half and hour
sebab dari 3 lane dah jadi 6 lane
pastu dari 6lane kena jadi 2 lane balik
gile kan.
jalan kampung camtuh pun
bleh jamm teruk
hampeh betul~
.

.*kak lifah busuk*.
haha - main-main je~


satu tak puas hati
kakak nieh cakap saye manje
ah tak leh terime betul~
die yang manje~
terus saye tak layan die sehari
haha
saje je.
cube teka umur die bape?
kalau bleh teka belanje makan~.
hikhikhik

opppsss
dah lambat
gtg
bubbyee.


p/s= mari jalan-jalan macam ponteng kelas BI? jom.



(back to the top.)


ends at Thursday, October 23, 2008


Thursday, October 23, 2008
3 comments | back to top

yeahaa. yabedabedoo~
Wednesday, October 22, 2008

hari nieh manager saye on leave.
sangat best kan.
bile manager takde.
walaupun keja saye banyak macam selalu
tapi feeling bile manager tak datang
sangat best
no more rushing-rushing
buat semuanye dengan tenang je
cume ade budak store sorang tuh je suke kacau hidup saye
tapi takpe,
abaikan je la die
anggap saje tak senang layan die.
oppsss.
hehe.
.
dari semalam radio asik cerite pasal
mawi dengan ekin
tak paham betul
bukannye esok diorang nak kawin
lagi sebulan lebey kan
relax arr
nieh sume topik berkaitan diorang
malas den nak dengar
tapi nak buat camne kan.
dengar la jugak.
haha


saye tak kisah pun die nak kawin ngan sape
jiran sebelah umah saye pun takpe.
tapi jiran sebelah umah saye dah kawin dah.
saye pun bukan la dikalangan peminat-peminat fanatik nye
saye hanya orang biase
yang tak kisah pun dengan kehadiran die
benci pun tidak
suke pun tidak
natural je~
yelah-yelah



"selamat menjadi bakal pengantin*
*tengok aku ucap jugak*

.
p/s= esok hari khmis. whoaaaaaaaaa~~~~~


(back to the top.)


ends at Wednesday, October 22, 2008


Wednesday, October 22, 2008
0 comments | back to top

full weekend
Monday, October 20, 2008
sabtu full. sunday pun full
tak best rase
sebab takde life satu hari dekat rumah
saye sangat cintakan rumah kan.
jadi saye nak sehari dirumah.
ngehngehngohngeh.
hehe

:girl_9:

tapi best jugak dis week
walaupun tak sempat lepak rumah
but still weekend nieh best.
ari sabtu sempat kuar ngan my auntie.
saje la borak-borak sambil jalan-jalan cari makan

*mane kami makan?, mesti takde sape bleh teka.*
.
.
habes cari-cari makan
terus rushing pegi sri petaling
dah janji nak shopping ngan tengok KAMI
mule-mule rancang nak tengok pukul 9.40
tapi dah terlebey timing
so terpakse la beli tiket midnight
takut jugaklah kan,
dibuatnye saye tertidur lagi dalam wayang
kan ke rugi
akhir-akhir nieh
kalau tengok je midnight
masuk je, mate saye dah sibuk tutup
ngantuk weh
tapi KAMI memang best GILER.
tak sempat pikir mengantuk pun
best weh
sape nak belanje lagi sekali pun boleh
haha
.
*suke nas-T dalam nieh. kelakar~*
*suke ezani sebab die simpan segalanye*
*suke zayanah sebab die sangat slumber*
*suke liyana sebab saye memang suke die*
* ahli lagi sorang saye tak berkenan sangat. jadi takde la ingat name betul die. hehe*

.
then ahad ader 2 open house kena pegi
satu rumah LIA satu rumah ASMA
tapi nak pegi rumah LIA memang mencabar
taktahu la ape kena dengan saye
saye asek salah jalan je nak pegi KAJANG
memang takde luck langsung
rasenye dekat 10 bucks abeh bayar duet tol
rugi-rugi.

:girl_3:
but still best.
ramai gak yang datang
tapi cam biase takde pun tangkap gambar ape-ape.
berborak je lebey.
takpe, nanti kalau diorang rajin
diorang buat lagi reunion.
tapi masalah nye diorang selalu gak malas-malas.
haha
.
.
then pegi rumah ASMA
sempat tengok baby die.
sangat cute hokeh.
i love her baby.
name die 
wan nur a'rifatulsolihah binti....
*tak ingatla pulak name suami die kan*
ASMA budak kelas saye waktu di puteri wilayah
die adalah budak kelas yang kedue yang berkahwin
ramai lagi nih tak makan nasi minyak.
.
.
.
.
p/s= i love my job but i hate the staff. haha :D


(back to the top.)


ends at Monday, October 20, 2008


Monday, October 20, 2008
0 comments | back to top

pelik weh~
Saturday, October 18, 2008

opps.
saye tahu dah due entry hari nieh
tapi saye tengah conpius nieh
sape tengok kekasih ku seru?
citer nieh memang best la.
tak dinafikan
ramai yang tunggu week by week
untuk tengok citer nieh
tapi sedikit peliklah kan.
semua budak yang lahir dari keturunan mastura
nieh sumenye perempuan
takde sorang pun yang lelaki
pelikkan?
ade sumpahan jugak ker?
sumpahan tak dapat anak lelaki?
pelik la weh
dah 4,5 keturunan semua yang lahir perempuan
ish pelik weh.
tapi ape pun, citer nieh memang best.
cume pelik
semua perempuan.


okehla.
saje conpius pulak kan~


(back to the top.)


ends at Saturday, October 18, 2008


Saturday, October 18, 2008
2 comments | back to top

stay away from me.
*gambar nieh takde kena mengena pun. saje la. suke la kan~.*

saye tak pandai pretend.
kalau saye tak suke ape yang orang buat
dengan tibe-tibe je mereka akan tahu
bile start saye tak suke
nada suare saye cakap dengan kamu
akan tibe-tibe berubah
dengan tibe-tibe
saye malas nak layan kamu
saye tak reti nak pretend
"saye suke kamu bile sebetulnye saye tengah bengang
dengan kamu".
sebenarnye saye pun tak suke
bile benda camnie jadi
 
tapi ape boleh buat
kamu buat saye menyampah yang teramat
tapi takpe. tunggulah due tige hari
lepas nieh mesti saye tak menyampah dah
biar menyampah betul-betul
nanti hilanglah menyampahnye.

tapi kalau boleh,
nak jugak pretend
saye okeh tapi sebenarnye saye tengah bengang
tapi still tak reti
so harap maaf la
saye bengang bersebab.
"tolonglah jangan paksa benda yang saye tahu nak buat"
menyakit kan hati.
.
.

.
*voodoo pink~.*
hehe
.
.
p/s= semalam ade orang datang rumah. orang datang, saye terus masuk tidur. 8 lebey dah tidur. sedar-sedar dah pukul 7pagi. gile la qada' tidur. haha.



(back to the top.)


ends at Saturday, October 18, 2008


Saturday, October 18, 2008
0 comments | back to top

just a ~.
Friday, October 17, 2008

.
saye suke blogging.
saye suke.
tapi skang susah betul nak blogging
bukan lah sebab internet takde atau ape-ape je la
tapi sebab saye takde idea.
dahla takde idea
otak saye sejak kerja asik blur je
kosong
tak dapat nak pikir panjang.
malas agaknye.
haha
.
.
walaupun orang selalu cakap
life kerja bosan
pegi kerja balik kerja
tapi saye tak nampak lagi kebosanan
yang dicakapkan
life saye macam biase je.
tak berubah
cume yang dapat rase,
kawan macam hilang
entah betul hilang entah tidak
mungkin semua pun busy.
mungkin.~
tapi saye tak kisah.
opps.
saye kisah sebenarnye
saje buat-buat tak kisah
saye mane suke benda dah ade
tibe-tibe hilang
ingat chipsmore ape
sekejap ade sekejap takde.

anyway
kerja tak mendapat kawan pun
mungkin hanya boleh dipanggil teman sekerja
but not friends
tapi takpe.
*asik-asik tapi takpe*
saye boleh survive.
hehe

.




.
skang sudah rase itu rindu same itu penang
so next 2 week saye nak balik penang
saye rindu same itu budak kechik
same itu patung voodoo
same itu budak beruang
same itu mak beruang
same itu ADU
sume pun saye tengah rindu.
PENANG patut letak sebelah KL saja.
then senang life saye
haha
.

gtg
bos saye dah masuk
dah la hari tuh saye buat bos tersepit dekat pintu lift
matilah kalau die nampak saye tengah blogging pulak
nasib bos cool
~
cayalah mr phillip.
.
.
.

p/s= opps. rase nak buat pulut kacau (wajik). kalau saye panggil wajik. maksu saye kate, saye tak sedar diri. haha.




(back to the top.)


ends at Friday, October 17, 2008


Friday, October 17, 2008
3 comments | back to top

CUSTOMER always RIGHT
Sunday, October 12, 2008
*always right.kan?*
CUSTOMER always RIGHT can?
bile saye customer mestile saye pegang pada nieh kan
tapi bile orang pulak jadi customer saye
mule-mule bleh la dengar je cakap customer
tapi bile 5,6 kali
naik fed-up la jugak kan
ape ke tak paham bahase sangat.
geram weh.
hehe
.
.
@blogmenjerit
okeh.okeh.
skang nak citer pasal
ketidakpuashatian terhadap layanan yang kami terime.
kelmarin saye yang jadi customer
so sudah semestinye saye pegang pada
"CUSTOMER always RIGHT"
petang semalam saye ngan qemmal pegi low-yatt
jalan-jalan cari laptop untuk adik qemmal
pastu sebab baru pukul 7
kitaorang pun rancang nak pegi sri petaling
lepak ngan dayana
sekali boleh bawak qemmal tengok rumah DAYANA
then dh smpai kitaorang terus pegi
STATION kopitiam untuk makan

dah sampai order la kan
sume pun tengah lapar-lapar
waktu order pun dah diorang bagi salah information
tapi takpelah abaikan je la.
terime je seadanya.
lepas abeh semuanya
dayana order fries pulak
so kitaorang pun makan-makan sambil sembang-sembang
TIBE-TIBE one of the waiter datang meja
terus amek resit kitaorang
sambil cakap
"CASH closed"
pelik la kan.
pastu die sibuk suruh pegi bayar.
saye pun pegi la tanye die apsal die buat cengitu
sedangkan ramai lagi customer lain yang baru sampai
dan baru nak makan
kenape macam nak halau kitaorang
so die cakap
die nak tutup kedai dah
waktu tuh dayana tak sempat lagi abehkan minuman die
yang waitress lain pulak datang meja kitaorang
angkat-angkat pinggan la
cawan la
walhal si budak tuh tengah sibuk lagi
nak menghabiskan air die
serius weh
macam MENGHALAU.
tak paham jugak la
kenape die nak halau kitaorang
sedangkan waktu tuh baru pukul 9.00
and die punye kedai tutup pukul 9.30
sangat tak paham
dah la lepas nieh malas dah nak pegi
apekehal nak halau-halau
dah la bayar service charge
bukan kitaorang buat salah pun.
SENGAL semua orang yang keja kat situ
SENGAL weh.
kalau bleh tembak dah aku tembak dah semalam
fuh.

.
.
p/s= wah, tibe-tibe terpanjang la pulak entry. haha @ipin01


(back to the top.)


ends at Sunday, October 12, 2008


Sunday, October 12, 2008
4 comments | back to top

sume busy~.
Saturday, October 11, 2008
this week macam busy. @ehsan01
tapi rase sebab end of the year kot
sume orang pun cam busy kan
this week tak jadi la saye lepak dekat WAYANG
sebab partner untuk tengok WAYANG
tengah busy bekerja di hujung minggu
@mail01
.
.
esok ade open house.
minggu depan pun ade
rumah saye takde buat open house
sape nak datang cakap
makanan akan disediakan.
ari nieh pun ade dkt 30 orang datang
@kakros01
mak siap buat rendang ngan ketupat
tak pasal-pasal sume anak-anak die
bleh makan ketupat lagi sekali.
hehe.
.
.
okehlah. nak blah dah.
nak jalan-jalan
bosan weh duduk rumah~.
@ipin01
.
.
p/s= saye amik icon baru, hehe. thanx blog menjerit. suke la upin & ipin nieh.


(back to the top.)


ends at Saturday, October 11, 2008


Saturday, October 11, 2008
4 comments | back to top

tak nak SUPERMAN~
Wednesday, October 8, 2008
tengok ape dah jadi
tibe-tibe dapat SUPERMAN la pulak.
tak best.
tak suke. superman dah la pakai spender dkt luar.
baju kaler biru merah, macam baju asrama waktu first year.
huh~

I am Superman
























Superman
70%
Hulk
65%
Robin
63%
Green Lantern
60%
Supergirl
48%
Spider-Man
40%
Batman
40%
Iron Man
40%
Catwoman
35%
Wonder Woman
33%
The Flash
30%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.


mari Click untuk take the Superhero Personality Test

siapakah anda disebalik topeng manusie?
haha

p/s= hari ni adalah hari busy sedunie. busy gile.tak sempat duduk pun.~


(back to the top.)


ends at Wednesday, October 08, 2008


Wednesday, October 08, 2008
5 comments | back to top

happy birthday
Monday, October 6, 2008

selamat hari raye sekali lagi
untuk semua orang.
raye saye takde la sebest yang diharapkan
first time dalam berpuluh-puluh tahun raye
tapi tak turun PENANG.
tak sempat
walaupun rase cuti lama
tapi sume benda pun tak sempat
tak sempat pegi rumah sape-sape
duduk rumah dan duduk rumah lagi
orang asik datang rumah je
bile la nak keluar kan.
.
.
nway saye ajak jugak kawan-kawan hang out
but seem everybody macam busy
so saye putuskan, tak yahla keluar
macam saye je beria-ia.
malas den
.
.
walaupun begitu
*ecewah ayat*
raya tahun nih tarmizi (G) datang rumah
dalam ramai-ramai sepupu
die sorangla sepupu yang sudah bertahun-tahun
kitaorang tak jumpe
rasenye kali akhir saye jumpe die
waktu darjah 3 takpun darjah 4
die pun bukan kenal sepupu-sepupu lain yang masih sek rendah
gile la lame tak balik.
at least ade jugak benda yang bermakna tahun nieh.
.
.
dan hari nieh adelah besday ABAH saye.
06-10-1955

dan kelmarin
04-10-1987

adalah besday adik saye yang ke-3
so saye nak wish sekali la
senang.
opps tertinggal
ade lagi sorang
08-10-1986

adalah besday adik saye yang kedue
so untuk abah

HAPPY BESDAY
semoga bertambah sihat sejahtera.
dan panjang umur.

untuk adik-adik sekalian.
HAPPY BESDAY.
kalau nak hadiah.
nanti tuntut la.
haha
*tuh pun kalau logic la hadiah yang korang mintak*


(back to the top.)


ends at Monday, October 06, 2008


Monday, October 06, 2008
0 comments | back to top