SHE

currently addicted to ice-cream mcD strawberry bile takde mood. sila belanja saya klu saya sedang sedeh. hehe. =D

underline italic bold
berSOSEH-SOSEH
shhhhhhhh!!!!


archives
gone with the wind

January 2008 February 2008 March 2008 April 2008 May 2008 June 2008 July 2008 August 2008 September 2008 October 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 March 2009 April 2009 May 2009 June 2009 July 2009 August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 October 2010 November 2010 February 2011 March 2011 May 2011 July 2011 August 2011 October 2011 January 2012 February 2012 October 2012 November 2012 December 2012 January 2013 February 2013 April 2013 October 2014 December 2014 May 2015
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


CREDITs
take a bow

Designer
Colours / Headers
Icon
♥SHE.HER and ME♥

a week.
Friday, February 27, 2009

secara automatiknye
hari nih genap la 200 posts.
suke.suke.suke.

genap jugak seminggu tak terbuke lappy.
gile la.
tak sangka boleh jugak hidup dengan tertutupnye lappy.
bangun pagi-pagi tadi mahu je saye tanye
betul ke ari nieh JUMAAT.
rase baru sangat lepasnye hari isnin.
rase baru sangat lepasnye hari-hari kelam kabut
argh.lega betul.
.
.
*VIDEO IQ*

semalam memang gile rushing la
makan tengahari dan pagi pun pukul 4.30 petang.
patut cakap makan malam terus.
ini semua disebabkan
terpakse menghandle kedatangan
SCOTT CEO of VIDEO IQ from BOSTON.
so secara automatiknye jugak
terjadinye seminar half day dekat One World Hotel.
terpakse la mengarrange everything.
nasib network okeh.
kalau tak, malu malaysie.
tuh pun dh malu sikit, sebab tak bleh tembus AS punye kamera.
ish.
kenapekah int. sekarang sedang lembab?
ade ape-ape jawapan kah?
.
.
*ini adalah video IQ. bagaimana ianye berfungsi? hehe.*

dari pengamatan bolehlah dijadikan
satu kesimpulan tentang mat-mat saleh ini
saye buat perbandingan antara boss saye dan SCOTT
both from AS kan.
due-due suke benda yang detail
kalau nak terang berjela-jela panjangnye
saye rase kalau saye yang jawab soklan tuh
tak sampai 5 minit je dah habes terang.
die terang itulah, inilah, 2,3 example la.
gile detail Okeh.
same jugak dengan boss saye.
die pun suke detail.
kadang-kadang rase tak penting pun
die nak jugak suruh terang.
sampai pening orang lain pikir nak jawab.
kenape entah.

tapi abah saye jawab
"patutla diorang bleh ke depan"
eh ? itu eh jawapan?
urm. entah.
.
.
.
kepada en. SCOTT,
saye nak tangkap gambar dengan kamu sebenarnye
tapi saye malula nak gambar dengan kamu.
haha
takpe. ade gambar ramai2.
nnt kalau ade mase saye letak.
.
.
oh, dapat gift jugak
patutnye kena bagi dekat sume guest
tapi kitaorang kasik dekat orang terpilih je
haha
so dapat la saye bawak balik 4,5 kotak.
cute okeh.

shhh. shhh.
jangan bagitau manager HR saye
jadi gile karang kalau die tahu
die nak simpan sume kalau boleh.
buat ape ntah.
.
*cute kan. ade sume stationary termasuk stapler.*
.
*muke mengantuk gile. pagi-pagi dah kena terpacak dekat One World.*
.
.
oh lupe plak nak cakap
waktu coffee break
tibe2 terase jakun dengan satu device die
die macam coffee maker tapi macam bukan jugak.
sume ade pulak tuh
expresso Regular medium strong sume ade
latte
cappucino
hot coffee
segala jenis la
tapi yang bestnye device die la

kak akmal memang kelakar la kan
die pegi dekat mesin tuh
tunjuk nak coffee ape ntah
pastu tak minum pun
die sebenarnye cume nak tengok macamane benda tuh berfungsi
gile kelakar.
haha

gambar tak amik pulak
ish. silap. patut amek gambar.
baru prove.
.
.
.

p/s= disebabkan baju yang saye pakai adalah hitam, dan ade tulisan merah, HR saye suh pakai tudung merah. tapi saye mane ade tudung merah. jadi pakai la saye tudung marron.
ini pun die boleh jadikan issue??

"kenape you taklak pakai tudung merah. ini bukan merah maa, ini pink."

boss perempuan memang melampau2 pikirnye.
ape ntah.
boss pun tak marah. die nak bising.
manager saye pun tak kisah. die nak bising jugak.
ish.ish.ish.
*gaya geleng kepala*


(back to the top.)


ends at Friday, February 27, 2009


Friday, February 27, 2009
4 comments | back to top

taggy.
Sunday, February 22, 2009
saye memang agak bosan la kan sekarang.

taggy oleh. marina.
.

.
.
What have you been doing recently?
keja.wayang.keja.bowling.lepak.tidur.makan.friends.

Do you ever turn your cell phone off?
sometimes.

What happened at 10am today?
yet sum call. terjaga serta merta.

When did you last cry?
last month. maybe. entah.

Believe in fate/destiny?
YES. of course.

What do you want in your life now?
know everything about video IQ. gile sakit kepala.

Do you carry an umbrella when it rains or just put up your hood?
hood.

What's your favourite thing to do on the bed?
tidur la weh. name pun katil. mane sempat buat bnda lain.

What bottoms are you wearing now?
-

Whats the nicest things in your inbox?
urm. soklan camni pun ade. aish.

Do you tend to make the relationship complicated?
just make it simple.

Are you wearing anything borrowed from anyone?
nope.

What was the last movie you caught?
slumdog millionaire.
GENG tak sempat tengok. gile tiket asek fully booked.

What are you proud of?
- =) urm.

What does the oldest text msg in your inbox say?
entah. malas ar nak check.

What was the last song you sang out loud?
lagu ape ntah tadi.

Do you have any nicknames?
taknak jawab.

What does the newest text say?
take care.

What time did you go to bed last night?
3 am. / 4 am.

Are you currently happy?
biase je.

Who gives you the best advise?
family. bestfriends.

Do you eat whipped cream straight from the can?
nope.

Who did you talk on the phone last night?
entah.tak ingat sudah.

Is something bugging you know
video IQ

Who was the last person to make you laugh?
NUR DAYANA ahmad RAWI
.
.
.
.
p/s= marina, jawab sudah.

eh, entry bawah nieh lagu la wei. saje la tengtibe suke.
ape maksud lirik die pun tak pernah amek tahu.
copy paste je pun lirik nye.
hehe
*peace*


(back to the top.)


ends at Sunday, February 22, 2009


Sunday, February 22, 2009
4 comments | back to top

satu hari lagi~
Monday, February 16, 2009
SATU HARI LAGI.


Kalau ada satu hari lagi
Ruang dan waktu yang kumiliki
Kalau ada satu hari lagi
Mungkin kelmarin kau takkan pergi

Memang salah ku
Maafkan aku
Biarlah semua berlalu,
dan kuHampir terlena dengan lalaiku

Menghayun buaian asmara mu
Kalau ada satu hari lagi
Akan ku hangatkan kedinginanmu
Kalau ada satu hari lagi

Renunglah mataku untuk hakiki
Jangan dihakis sisa-sisa
Apa yang masih ada
Belum masanya

Untuk aku melepaskan jemarimu
Aku merayu
Kalau ada satu hari lagi
Berikan diriku kepastian mu

Kalau ada satu hari lagi
Segala kucurah adalah janji
Kalau ada satu hari lagi
Ruang dan waktu yang kumiliki
Kalau ada satu hari lagi
Renunglah mataku untuk hakiki

.
.

p/s= tiada kena mengena dengan yang hidup.


(back to the top.)


ends at Monday, February 16, 2009


Monday, February 16, 2009
3 comments | back to top

selamat pengantin baru~
Sunday, February 15, 2009
macam biase aktiviti hari sabtu
pegi main bowling.
OU gile penuh orang.
lupe pulak semalam
valentine.
patutla gile ramai orang~
entah hape la sambut hari kejatuhan ISLAM.
que haidar saye dan jadi milik LINDA jasmine.
urm.
berbahagie la mereka hendaknye
walaupun akhir-akhir nieh
banyak benar saye dengar orang kutuk-kutuk que.
tapi ape la yang dikisahkan oleh saye.
peduli ape den.
hati orang, ikut diorang la.
.
.
.
.
.
.
.
.
* tengok gambar pun rase tumpu dekat que je lebey. mate linda macam lain je*

BERBAHAGIE LA MEREKE.
.
.
okeh tukar topic.
BLING.BLING.BLING.
.
.
.
.
tengtibe TER-ramai pulak budak sekolah yang keja
dekat kawasan tempat keja.
aiseh~.
kali ketige terserempak baru sempat tegur.
first and second time asek pandang je
pelik la jugak kan.
apsal asek pandang saye je.
tapi mule2 doa jugak la
supaya bukanlah budak sekolah.
last2 kali ketige
bile die asek pandang siap ajak kawan2 pandang
ape lagi den tegur je la
susah benar nak tegur nye hah.
dan betul la tekaan nye.
itu budak zamri.
jadi bertegur sape la kami
hye.hye. bye.bye.
hikhikhik.

nasib la zamri je kat sinih.
kalau dojjet kepala toncit tuh kat sinih
matilah. x_x
mahu TERbehenti keja den.
terSEMPUT kejap den.
ish.ish.
entah sape2 lagi la nak terserempak.
*jangan la terserempak.*
.
.
.
.
.
p/s= bukannye nak ingkar. tapi jangan la pakse. ish.


(back to the top.)


ends at Sunday, February 15, 2009


Sunday, February 15, 2009
6 comments | back to top

see but i'm blind.
Sunday, February 8, 2009
jumaat memang rezeki murah agaknye
dengan bestnye telah melepak delicious dengan FREE
order itu ini, spagethi and all that
dessert and ape2 je yang nak order
then before kuar
just say "thank you"
dekat diorang
macam best kan.
feeling tak bayar dan mengucapkan THANK you
sangat bagus kan.
haha.
.
.
*dessert je sempat snap. yang lain kusyuk makan. haha*

patut buat macam nieh setiap kali
baru rase bertuah.
haha
.
.
Then after lepak delicious
terus menuju ke GSC
betul teruja nak tengok
"THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON"
walaupun muvie start pukul 12
kitaorang sampai depan kaunter pun pukul 12 jugak.
then seat sume dah penuh yang tinggal
2 tempat kosong tapi asing-asing
sorang dekat G01 sorang dekat C03
jauh gile.
tapi al-lantak la kan.
asal boleh tengok.
.
.
.
.
story line sangat bagus
no wonder la die masuk oscar.
but i think muvie nieh terlampau lame
3 JAM weh
satu tempoh yang agak lama.
aku betul tak expect muvie nieh sampai 3 jam
walaupun begitu
story line die sangat best
part-part akhir ade jugak yang menyentuh hati
and the important part
brad pitt look so young when he is young.
gile hensem gile.
tak pernah aku terpikir yang brad pitt memang hensem
walaupun sume orang pun rase brad pitt hensem.

which mean boleh la tepuk kepada make up artis die
bile brad tua, memang nampak sangat tue
bile umur die 17, muke die pn nampak macam 17
gile HENSEM.
hehe.



sile la bace synopsis
*ini aku copy paste je. harap maap*
"On the day that Hurricane Katrina hits New Orleans, elderly Daisy Williams nee Fuller is on her deathbed in a New Orleans hospital. At her side is her adult daughter, Caroline. Daisy asks Caroline to read to her aloud the diary of Daisy's lifelong friend, Benjamin Button. Benjamin's diary recounts his entire extraordinary life, the primary unusual aspect of which was his aging backwards, being born an old man who was diagnosed with several aged diseases at birth and thus given little chance of survival, but who does survive and gets younger with time. Abandoned by his biological father, Thomas Button, after Benjamin's biological mother died in childbirth, Benjamin was raised by Queenie, a black woman and caregiver at a seniors home. Daisy's grandmother was a resident at that home, which is where she first met Benjamin. Although separated through the years, Daisy and Benjamin remain in contact throughout their lives, reconnecting in their forties when in age they finally match up. Some of the revelations in Benjamin's diary are difficult for Caroline to read, especially as it relates to the time past this reconnection between Benjamin and Daisy, when Daisy gets older and Benjamin grows younger into his childhood years."

rase nak tengok lagi sekali.
hikhikhikhik


(back to the top.)


ends at Sunday, February 08, 2009


Sunday, February 08, 2009
4 comments | back to top

hear, but i don't.
Friday, February 6, 2009

sorry la weh
aku asek tukar-tukar template je
aku tengok pun menyampah
entah ape nak jadi pun entah
lantak la kan.
tapi template nieh pun aku menyampah jugak
nak buat cane
terajin nak tukar.
tapi serius tak suke
template suke buat masalah.
hehe

last saturday sempat la balik penang
tapi rushing gile
aku rase balik rugi je
banyak habis duduk dalam keta je
entah ape ntah kena
lupe plan. patut kena lepak ngan maksu
* tak plan pun, tapi patut plan*
ish.ish.
lepak ngan sape-sape pun tak sempat
yang sempat bawak kereta ke sana ke mari
gile penat
tak ingat.

nieh sume sebab aku tengtibe
tidak mengetahui bahawasanye isnin (9 feb 09)
adalah cuti umum.
senget betul
macamane aku bleh tak tahu isnin cuti entah
sile padan muke sendiri.
kenape takde orang war-war pun isnin cuti.
ish..

kalau tak, takde la rushing-rushing balik
minggu lepas
patut kalau tahu cuti,
ble aku balik minggu nieh
padan muke.
.
.
oh, lupe
aku lupe nak menyibuk beli tiket
teater PGL.
serius aku lupe.
padan muke lagi sekali.
tiket dah habes.
.
.
urm. patut kena hentak kepala
baru bleh okeh kot
.
.
.
.
p/s= aku bengang dengan ***. suke susahkan. arghh.
emosi memang terlebey okeh.
*peace*


(back to the top.)


ends at Friday, February 06, 2009


Friday, February 06, 2009
0 comments | back to top

be strong~
Tuesday, February 3, 2009
takziah diucapkan untuk keluarga KHAIRANI
atas permergian ayahanda tersayang
sempat la jugak pergi menziarah diorang
KHAIRANI nampak macam biasa saje
kelihatan tabah
tapi saye tahu die sangat sedey
dan mungkin masih tidak dapat menerima
entahla dari gerak-geri percakapan
nampak benar die sedey dalam gelak tawa.
moga kalian tabah menghadapi.


(back to the top.)


ends at Tuesday, February 03, 2009


Tuesday, February 03, 2009
3 comments | back to top