SHE

currently addicted to ice-cream mcD strawberry bile takde mood. sila belanja saya klu saya sedang sedeh. hehe. =D

underline italic bold
berSOSEH-SOSEH
shhhhhhhh!!!!


archives
gone with the wind

January 2008 February 2008 March 2008 April 2008 May 2008 June 2008 July 2008 August 2008 September 2008 October 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 March 2009 April 2009 May 2009 June 2009 July 2009 August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 October 2010 November 2010 February 2011 March 2011 May 2011 July 2011 August 2011 October 2011 January 2012 February 2012 October 2012 November 2012 December 2012 January 2013 February 2013 April 2013 October 2014 December 2014 May 2015
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


CREDITs
take a bow

Designer
Colours / Headers
Icon
♥SHE.HER and ME♥

wedding oh wedding~
Sunday, November 30, 2008
*jauh betul perjalanan.*

hari nieh rase sangat penat
rase ngantuk giler
tapi try nak tidur tak dapat-dapat
jadi mari menulis blog.
hehe
.
pagi-pagi tadi
eh takde la pagi sangat kire tenghari la
pukul 12.30 saye pegi kenduri AIN
*ain adalah kawan matrix*
AIN kawin hari nieh dengan pilihan hati
mohd HAFIZ
saye sampai-sampai je
pengantin pun baru sangat sampai
memang terror la timing~
nasibla saye sempat tangkap gambar pengantin
kalau tak, takde la korang tahu siape AIN
hehe
.
*gambar tepi je. banyak sangat cameraman*hehe
.
*saye pegi dengan budak nieh.*
*jumpe jugak ngan budak-budak lain*
*tapi gambar dekat kamera lain*

.
then saye direct damansara amik fyza
saje la ajak die teman saye pegi kenduri rumate saye
kak SHU.
infact kak SHU, saye ngan fyza
adalah dari sekolah yang same
we are from Puteri Wilayah.
kenduri pulak dekat DEWAN dekat kg.baru
.
saye sampai kenduri pukul 3.15
masuk amik saguhati dari keluarga pengantin
salam-salam mak pengantin
terjumpe adik pengantin yang satu USM jugak
borak-borak ringkas
pastu saye amik nasi untuk makan due tige suap
makan.
pastu terus salam pengantin dan take a pic with pengantin
diorang punye tema white and red
tapi pengantin full pakai white
which i think sangat cute dan nice
baju --> white
theme --> red and white
.
*cute kan?*

saye pun cakap la ngan rumate (pengantin) saye

"akak, cute la. cantik la wedding akak"
dan die pun dengan senyum jawab
" i do my best for my wedding"
hehe
jawapan bleh menunjukkan die berjaya
buat the best.
hehe
.
then petang dalam pukul 5
kitaorang buat jumpe-jumpe dekat midv
sebab cik SAKURA datang KL
so dapatla jumpe SAKURA, LIA, dengan JEFF
walaupun LIA duduk KL jugak
tapi inilah first time kitaorang hang out.
lepak-lepak
sambil sembang-sembang
tapi rase tak puas sebab sangat sekejap
takpelah lain kali bleh lepak lagi
.
*ini je gambar terbaik yang nampak sakura.*
*tak nampak saye pun takpela*
hehe
*sakura yang bertudung putih itue*
.
.
bile saye nak menguap nieh
rase penat dah
menguap tak tak pun.
okehla saye nak tengok TV pulak
tibe-tibe nampak nabil berlakon pulak~
.
.
.
p/s= saye patut pegi cameron malam nieh meneman adik saye tapi mak saye melarang dengan keras. marah agaknye anak die asik tak duduk rumah.



(back to the top.)


ends at Sunday, November 30, 2008


Sunday, November 30, 2008
0 comments | back to top

=D

doakan supaya aku jadi rajin
doakan supaya aku tak malas.
sebab lately perasaan aku asek malas.
rase hancur hati.
*ecewah*
but seriously, it is.
sudahla. tak nak mengarut
sile doakan.
haha
.
.
senyap bukan bererti hilang.
senyap bukan bererti lupa.
senyap bukan bererti melarikan diri.
senyap bukan bererti kite bukan kawan.
but sometimes
silent maybe the best thing to cure.
.
p/s= semalam sangat best. saye enjoy dengan mereka~


(back to the top.)


ends at Sunday, November 30, 2008


Sunday, November 30, 2008
2 comments | back to top

happy bufday
Friday, November 28, 2008

.
HAPPY birthday untuk
my best friend
cik MUN
kamu dah tua babe.
saye kasik kamu cake ade heel
sebab kamu dah lebey feminin skang
macam kumpulan feminin pulak.
haha

and i'm the first one yang wish die
saye sangat terharu menjadi yang pertama
*patut die yang terharu*.haha
.
.* gaya muke dekat cashier.*
.
.*gaya muke lepas kenyang*
.

.
.*gaya muke jangan kacau*
.
.

HAPPY BUFDAY.
cik MUN nak ape?
request cepat~.
.
.
.
p/s= this week rase sangat malas. bangun pagi malas. buat kerja malas. message pun malas. bawak keta pun malas. sume malas. aish. nak jadi ape nieh~




(back to the top.)


ends at Friday, November 28, 2008


Friday, November 28, 2008
7 comments | back to top

YEY~
Tuesday, November 25, 2008
YEY
free tiket wayang untuk saye
and thanx untuk kak akmal
sebab mengajak saye meneman beliau
yey~

lepas keja terus lepak OU
then kitaorang amek pukul 7.15 punye
disebabkan lame lagi mase menunggu
kitaorang lepak "kluang station"
saye ingat die ade coffee macam-macam
jenis yang saye suke tueh
tapi takde. die macam kedai kopi biase je
tak dapatla saye minum coffee macam-macam
hehe
.
*kitaorang dekat kluang station*
.
.
okeh
tengok gambar atas je mesti dah tahu
tiket free adalah citer
QUANTUM of SOLACE
JAMES BOND 007

james bond memang bergaya
bile-bile pun bergaya jugak
muke tak boleh tidur pun bergaya jugak
pastu suke tak pikir
buat ikut hati die je
lari macam ribut pun bergaya jugak
mane ade orang normal cenginieh.
kalau ade patut bleh jatuh hati
haha
.
officemate saye cakap
james bond kali nieh tak best pun
tapi saye rase okeh je
takde la rase tak best pun
apatah lagi bile free je menengoknye
benda tak best sangat pun rase best jugak.
haha
.
abeh muvie sempat pulak duet saye habes
ape ntah beli benda tak rancang.
lepas antar kak akmal balik
terus balik tapi terlepas jalan biase
jadi terpakse la terlalu jalan jauh
ish.ish.ish.
.
.
.
.
p/s= suddenly it;s hurt~


(back to the top.)


ends at Tuesday, November 25, 2008


Tuesday, November 25, 2008
3 comments | back to top

rajin gile~
Saturday, November 22, 2008

saye nak keluar.
tapi malas.
tak boleh buat ape la kan
dah name pun malas.
tapi hati ronta-ronta suruh keluar
tapi sekali lagi saye rase MALAS.
jadi tak jadi la saye keluar
.
banyak benda rase kena beli
dalam kepala hotak saye
banyak tempat saye kena pegi
tapi MALAS mengatasi segalanye
haha
kan ke senang kalau hidup nieh senang
.
tapi mane ade benda senang
nak masuk toilet pun kena susah payah cari syiling
apatah lagi benda lain.
conclusionnye saye sangat malas nak keluar~
fullstop.
.
.
rase nak cari skin baru.
rase bosan dah.

p/s= sume perkataan tak bagus untuk hidup. malas. bosan. patut tak patut ade.
bile ade memang suke rase macam nieh. senget~




(back to the top.)


ends at Saturday, November 22, 2008


Saturday, November 22, 2008
4 comments | back to top

=)
Thursday, November 20, 2008

hari nieh boss saye call
first time saye cakap tepon dengan boss
tapi kelakar tau cara boss saye kenalkan diri
camnie bunyi die

" RIFQAH, this is boss."
do you aware about.. bla..bla..bla..bla..bla

kelakar kan?
bukan ke die patut cakap

"RIFQAH, this is PHILLIP
bla.bla.bla.bla.

kan lagi sedap.
haha

"THIS IS bosss. kahkahkahkah"
* sengih-sengih saye*
kelakar~
.
.
.
TUKAR topic.
.
.
actually saye bengang.
bengang dengan orang biase-biase
tapi kenal dengan orang tinggi-tinggi
lepas tuh berlagak macam die yang
pegang jawatan tinggi-tinggi
ape nak sume kena tunaikan.
bab kate kawan saye.
itu olang. C**A** betul.
* saye tak cakap. kawan saye yang cakap*
menyusahkan orang saje~
tak reti nak sedar diri.
tengking pulak tueh.
sengal~.
.
.
p/s= best eh keja. tak ingat dah ade problem.


(back to the top.)


ends at Thursday, November 20, 2008


Thursday, November 20, 2008
2 comments | back to top

yey!
Wednesday, November 19, 2008
YEY!
finally i got a new officemate
malay + girl.
YEY!

tapi lambat lagi die masuk
awal dec baru masuk
lepas nieh boleh la gosip-gosip
kalau tak, terkelu lidah nak paham
bahasa mandarin.
hehe
.
.
skang topic yang hangat
bile dengar que nak kawin dengan LJ
tadi sempat saye tengok video
que belai-belai rambut LJ
sengal betul
tak puas hati betul.
nasib si LJ tuh cute jugak
tapi tetap tak suke
tak suke jugak~.
*emo pulak kan*
hehe
.
.
okehla
taktahu dah nak cakap ape
penat pikir apsal que dengan LJ
kahkahkahkah
=p
*konon-konon je la kan*



p/s= maybewejustnotmeanttobefriendeither.


(back to the top.)


ends at Wednesday, November 19, 2008


Wednesday, November 19, 2008
7 comments | back to top

i feel great~
Sunday, November 16, 2008
.
BACK to school
tapi sekolah baru start cuti minggu nieh
bile eh sek cuti?
adik saye starting minggu lepas dah cutiek
best betul jadi budak sekolah
ade cuti bulan-bulan
saye nak cuti 2,3 hari pun serba salah
.
.
cuti sekolah baru start
tapi kitaorang sibuk beli
barang-barang macam nak pegi sekolah
pen la, pemadam la,
buncho set la, kertas lukisan la
buku tulis la
pensil la
hape -hape la
rase macam nak pegi sekolah esok pulak.
haha
.
.
dulu waktu kecik-kecik
saye selalu berangan
nanti besar saye nak bukak kedai stationary
*betul ke eja?. lantakla kan who's care*
kedai nieh kire jual sume alat-alat tulis,kertas-kertas
everything la yang sangkut paut ngan stationary
ade pemadam warne-warnie, bentuk macam-macam
pensil warne-warni dengan macam-macam jenis
sume benda la
.
.
bile dah besar, lain pulak jadinye
mane entah angan-angan tueh hilang.
tapi yang still sampai sekarang
bile tengok bahagian jual stationary
mesti saye suke belek-belek
rase sume benda menarik
entah bile nak ader stationary banyak-banyak entah
cute la semua benda
.
.
stop pasal stationary
nak cakap pasal keta nieh
.
.
everytime pegi makan william
saye mesti terserempak dengan keta nieh
pernah sekali
tersalah kereta sebab saye jalan sambil tengok kereta nieh
rase cute walaupun die buat kaler cam zebra
ish.. suke la volkswagen.
.
.
okehla nak tengok TV pulak
rase dah lame tak tidur pukul 3, 4 pagi
.
.
.
.
p/s= tak nak. tak nak. tak nak. sampai mati pun tak nak jugak~
noktah panjang betul betul.


(back to the top.)


ends at Sunday, November 16, 2008


Sunday, November 16, 2008
5 comments | back to top

congrat dear
Thursday, November 13, 2008

CONGRAT untuk NANA

for getting 5A's in UPSR.

congrat NANA.

nana adalah sepupu kecik saye.
suke betul dengar die dapat 5A's
sangat aktif dan cemerlang.
2minggu lepas die datang KL
sebab masuk pidato lawan negeri-negeri
tapi sampai separuh akhir je
but still okeh la tueh

takpe jauh lagi perjalanan kamu.
gud luck in your future.
we are always praying for ur success.
*peace*
.
*farhana*
.
.
p/s= rase busy. rase tidur tak lena. rase .. banyak pulak rase nye.~ noktah pendek~



(back to the top.)


ends at Thursday, November 13, 2008


Thursday, November 13, 2008
0 comments | back to top

baling betik~
*feel greatttt.*

awal gile saye tidurkan diri semalam
baru start buletin utama
saye dah sampai kayangan mane entah
taktahu la penat ke hape
tapi saye suke tidur
hehe
*peace*
.
.
hari nieh saye nak cakap pasal
orang bile kite kasik betis
die nak peha pulak
bukanle kasik betis betul-betul
perumpaamaan la kan
orang yang macam nieh
namenye tak reti bersyukur
dah elok saye melayan tahap boleh jadi kawan
tapi bile lebey-lebey nak peha pulak
memang membuangkan mood untuk menjadi kawan
tak pasal-pasal aku baling buah betik pulak kang.
malas betul nak layan spesies macam nieh
.
.
* bile nak peha. rase macam dipijak-pijak.*
benci betul~
.
.
.
.
rase macam aura-aura nak demam nak datang dah
aish. risau la cenginieh~


p/s= sape nak join hobi nieh? tgh cari geng.




(back to the top.)


ends at Thursday, November 13, 2008


Thursday, November 13, 2008
2 comments | back to top

ish~ sigh
Tuesday, November 11, 2008
sangat confuse
kenape QUE dengan linda pulak?
bukanke linda sudah beranak satu?
biar bebetul
aish. nieh yang tak best nieh
muahahaha.
bior bebenar!!!!!!
Vs

ish biar betul~

.

.

p/s= saye tengah cari hobi baru. dah lame takde hobi nieh.



(back to the top.)


ends at Tuesday, November 11, 2008


Tuesday, November 11, 2008
7 comments | back to top

baby aiman~
Sunday, November 9, 2008
my cousin dapat his first baby.
cute.
saye pun dengan sibuk nye
pegilah NILAI
oh lupe pulak nak cakap
die punye rumah dekat NILAI
betul dekat dengan NILAI 3
mule-mule pegi hspital bangi
sebab baby die kena tahan wad because of kuning
nasib sampai awal
sampai je cousin saye dah sibuk
dengan proses mengeluarkan anak die dari hspital
kalau lambat sampai tak dapat la jumpe baby dkt hspital

baby die asik tidur je
tak nak bangun-bangun
tidur memanjang
kalau orang kejut ke mule la nangis
tak suke orang ganggu die tidur
cute betul perangai.
haha

die takde name lagi
tapi saye dengar-dengar diorang
nak letak name wan mohd shah aiman
entah betul entah tidak
tapi yang pasti mungkin panggil aiman la kot
gambar cousin saye di secret kan
hehe
.
*tidur je sepanjang hari. bile entah nak bangun*
.
dah dekat dengan NILAI 3 kan
ape lagi seronok betul la makcik-makcik nieh
nak shopping
saye ikut kan saje
teman ajo la
ape la yang boleh beli dekat NILAI kan
barang-barang family boleh la
barang kawin ke
saye yang tidak berkeluarga ini
mane lah ade ape yang penting nak beli
teman ajo la
tunggu dan tunggu
rase macam lelaki tunggu perempuan shopping pun ade
haha
tapi teman pun okeh jugak.
dapat benda lain.
.
.
*pilih kak, pilih. haha*
.
.
balik dari NILAI kitaorang singgah makan william
sebelum sampai william tayar keta saye pecah
sebab kena kaca dengan petrol pump
senget betul petrol pump
tak pasal-pasal habes duet kena beli tayar
nasib ade SHAH tolong tukar kan tayar
tapi sibuk suruh saye belanje die makan
sebab die tukarkan tayar
buat benda tak ikhlas
tapi ape pun thanx la yer pakcik.
nasib la tak keseorangan waktu tayar pecah
mane la saye tahu benda-benda camni

okehla nak kuar kejap
bubbbyebye.
.
.
p/s= hari nieh patut kena pegi sunway. tapi sangat malas. nasib tibe-tibe kaki saye sakit, dapatla alasan tak nak pegi. tapi sakit kaki seksa pulak. aduyaii~~
bile nak baik nieh. jalan macam orang tempang dah nieh.



(back to the top.)


ends at Sunday, November 09, 2008


Sunday, November 09, 2008
2 comments | back to top

silent~
Thursday, November 6, 2008

saye tak cakap banyak dis week
tak cakap, angguk-angguk lagi senang


abah asik tanye
"kenape nieh kak?"
"gaduh ke?"
"senyap je, kenape?"
"kat opis gaduh ke?"

dan bermacam-macam lagi
semua pun bukan.
takde gaduh ngan sape-sape
plus takde sape yang nak cari gaduh dengan saye
rasenye banyak betul benda kena dipikirkan
ape patut buat
ape patut react
ape patut cakap
ape yang betul
everything.


lagi pikir lagi menyusahkan hati
rase senyap lagi seminggu pun takkan dapat jawapan
.
.
.
SOMETIMES IT'S HARD TO MAKE A DECISION.

noktah panjang.

.

*kalau lah semudah ini menjadikan ia sampah~*


p/s= kamu nampak berisi banyak. bahagia benar kamu.



(back to the top.)


ends at Thursday, November 06, 2008


Thursday, November 06, 2008
1 comments | back to top

i really really need you.
Sunday, November 2, 2008

saye letih.
saye penat
saye nak tidur.
saye nak tidur
saye nak tidur
tapi saye tak dapat tidur
semalam tidur 2lebey
tapi pukul 6 saye dah jaga
nak tidur lagi
nak qada' tidur
nak tidur
nak tidur
.
.
oh, i really miss sleeping.
saye rindu beradu
muke saye masam je hari nieh
i think i really really really need a magic.
bling.
bling
bling.
magic tak datang pun
=(
sigh~
.
.
.
p/s= my weekend was so great. =) oppps silap my whole week was so so so so great.
:girl_11:


(back to the top.)


ends at Sunday, November 02, 2008


Sunday, November 02, 2008
2 comments | back to top