SHE

currently addicted to ice-cream mcD strawberry bile takde mood. sila belanja saya klu saya sedang sedeh. hehe. =D

underline italic bold
berSOSEH-SOSEH
shhhhhhhh!!!!


archives
gone with the wind

January 2008 February 2008 March 2008 April 2008 May 2008 June 2008 July 2008 August 2008 September 2008 October 2008 November 2008 December 2008 January 2009 February 2009 March 2009 April 2009 May 2009 June 2009 July 2009 August 2009 September 2009 October 2009 November 2009 December 2009 January 2010 February 2010 March 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 October 2010 November 2010 February 2011 March 2011 May 2011 July 2011 August 2011 October 2011 January 2012 February 2012 October 2012 November 2012 December 2012 January 2013 February 2013 April 2013 October 2014 December 2014 May 2015
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


CREDITs
take a bow

Designer
Colours / Headers
Icon
♥SHE.HER and ME♥

TIPS
Friday, May 29, 2015
tips untuk kuruskan badan.
.
.
.
.
okay takde tips. 
.
bubbye


(back to the top.)


ends at Friday, May 29, 2015


Friday, May 29, 2015
1 comments | back to top

MINKY blanket dah start di jual.
Monday, December 8, 2014
weehoooo. 

hari ni dah hari ke 52 bersalin.

and alhamdulillah sangat di permudahkan bersalin
walaupun sakitnya sama saja tiap 6 minutes
start dari maghrib jumaat sampai la bersalin
14.48 sabtu 18 OCTOBER 2014. 

tapi di mudahkan, bukaan 5cm ke 10cm dilate tu cepat sangat.
tak sampai 20 minit dah full. 
SYukur ya ALLAH. 

sambil2 dalam pantang, projek minky blanket saya pun start lah. 

order dah start ambil dah,
and bagi sapa2 yang berminat nak minky blanket
boleh follow instagram pinkgreenhouse

inshaALLAh saya jual dgn harga yang sangat affordable dan murah.
bukan rm70, bukan rm60. 
and di harap semuanya berpuas hati la ye. :) 


*boleh guna kedua2 bahagian*
*size 30" x35"*

sapa2 yang berminat boleh jugak direct whatsapp saya
0192162950
seronok menjahit.

and if sapa2 nak baby shoes or headband crochet pun ble roger.

 sekarang addicted dgn crochet jugak.
alahai seronoknya menjahit jadi suri rumah. :)


p/s= sayang harris, offer duduk melaka takyah kerja terbukak lagi tak? hehe.



(back to the top.)


ends at Monday, December 08, 2014


Monday, December 08, 2014
0 comments | back to top

week 39 in a happy mode. :)
Friday, October 3, 2014
ASSALAMUALAIKUM

semalam minyak naik lagi 20sen. 
Kisah? kisah sangat. tapi apa nak buat? 
menjerit? marah2 ? complain ? WHO AM I? superman ke ? 
takde maknanya ada orang nak kisah. 
macam biasa je la, pegi keja isi minyak tambah sikit duet. DONE.
membebel banyak2 pun duet mcm tu jugak turunnya. BRIM pun takde.
okay malas nak amek kisah.
orang lain sila kisah supaya orang besar2 kisah.
hoho

Today is already 39 weeks. BABY? 
sama macam cik irdina afifah gamaknya. 
okaylah kite enjoy je la. 
kalau overdue lebih sangat kite induce.
hihi cakap senang. sakit nanti tanggung sendiri. 
*please baby, keluar before 21st Oct please*  
kikikiki.

okay, sebab saya rasa seronok sangat buat blanket, 
saya rasa nk jual la minky blanket,
do you think anyone would love to buy tak? 
hihi.

Red dot minky with english cotton

hari2 menunggu ni rasa nak habeskan saja baki2 minky yang ada buat blanket. 

besar pulak gambar ni hah.

oh. ada lagi satu kesukaan selain blanket.
crochet baby booties. 
saya dah buat more than 5 sets. 
tapi untuk newborn to 3month size nye. 
so sapa yang rasa nak let me know. 
kalau free time boleh saya bagi je 
hadiah for baby.
hihihi

hari ni free la sangat. 
esok saturday.
tak sabar nk bangun lambat sikit. 
esok kite pikir patut tak kite naik lrt p KLCC sambil lari2 dengan Afifah.



p/s : cari gambar afifah takde yang elok nak display. terasa benar jarang amek gambar afifah. 
hurm.





(back to the top.)


ends at Friday, October 03, 2014


Friday, October 03, 2014
1 comments | back to top

First baby diy
Monday, April 1, 2013
i found some diy tutorial for baby legging
which are so easy and only takes 5 minute to do it.


here is my version for my baby.






(back to the top.)


ends at Monday, April 01, 2013


Monday, April 01, 2013
0 comments | back to top

80 days
Friday, February 8, 2013
Officially 80 days

deliver cik irdina afifah
And seriously tak terasa langsung masa.

Start semalam cik afifah dah start minum banyak. 
Kalau 2 auns mmg xcukup la untuk dia 
and i felt happy gile dia nk minum more than 2auns. 
Takdelah stok2 ebm dibuang begitu saja 
sebab mak aka tok umi afifah nak bagi susu baru je, 
jadi stok macam x bersentuh. :D

Time pregnant dulu sampai rasa dah xnak pregnant 
dek penangan mabuk yang gile teruk sampai 2 kali admitted. 
Sakit contraction sampai 3hari tapi bukaan masih 1 cm 

mmg betul2 buat rasa xnak dah, cukupla sorang.
Tapi ALLAH tu kan maha kaya, 


bile lepas je bersalin ditolak ke ward
Pandang tepi nampak afifah
Terus rasa nak pregnant lagi boleh?. 

Seronok gila. :). 
Sakit contraction yg sampai 3hari tu pun dah lupa terus. 
Dan kalau orang tanya pun hanya boleh jawab sakit gila 
tapi xboleh nk describe sbb seriously dah xingat langsung. 
Hahaha.

Bersyukut ke hadratNYA kerana diberi kesempatan 
menjadi seorang mama kepada 

Irdina Afifah bt Harris 
[121121-10-0800]

Published with Blogger-droid v2.0.10


(back to the top.)


ends at Friday, February 08, 2013


Friday, February 08, 2013
2 comments | back to top

simple dress to make
Monday, January 14, 2013

Watch "How to make a Simple Dress" on YouTube

I love this video. Awesome.

Published with Blogger-droid v2.0.10


(back to the top.)


ends at Monday, January 14, 2013


Monday, January 14, 2013
0 comments | back to top

there is someone new in my life
Monday, December 3, 2012


Fuhhhh. 
Akhirnya dah 13 hari melahirkan si kecik.
Seriesly sampai sekarang x terpercaya yang this baby ada dalam perut selama 10month. 
Yolah den overdue lebey 10 hari. 
And until today pun duk pandang si kecik dan asking myself betul ke this is my baby. 
Rasa ajaib sume ada.

Pengalaman bersalin insyaAllah nnt di share
Panjang berjela cerita nk bersalin. 
Hikhikhikhik

Semalam settle sudah lagi satu tanggungjawab mengAKIKAHkan si kecik
Alhamdulillah majlis yang kecik2 disempurna dengan baik sekali.

Pagi semalam rambut si kecik dah di cukur oleh babanya
Tak tersangka BABAnya yang penakut berani mengbotak kan si kecik.



se

Alhamdulillah, 5 JAM selepas keluar. 



tidur je si kecik.senang babanya nk mengbotakkan.


picture dari aunty qemmal.

bunga yang di buat dengan rushing.
bile tengok-tengok balik
gile besar bunga.
takpelah asalkan bunga ye dak. 

and once again
alhamdulillah bersyukur atas anugerah yang tak terhingga

IRDINA AFIFAH bt HARRIS



(back to the top.)


ends at Monday, December 03, 2012


Monday, December 03, 2012
0 comments | back to top

day 5 overdue
Friday, November 16, 2012

Dah masuk 5 hari pun.
Jangan kan tanda, sakit apa pun tak.
Saya masih gagah naik turun tangga.
Betul la ini semua kuasa yang ESA.
Kita hanyalah merancang.

Doc biasalah akan bagi masa sampai 10days after date.
So if by 21nov budak kecik kat dalam nih xmo kuar jugak
Terpaksalah di paksa.
Saya redha.
Cuma saya worried if after induce still xde progress. Alamatnya operation.
Part operation nih yg xberani jamin
Takut xdpt terima kena operation. :'(
Sekali lagi kena redha.
La haulawala kuwata illahbillahilaliyul azim.

Hari ni sy msih bekerja
Rasanya cukupla hari nih last day keja.
Next week berehat saja la di rumah.

Published with Blogger-droid v2.0.9


(back to the top.)


ends at Friday, November 16, 2012


Friday, November 16, 2012
0 comments | back to top